diumenge, 24 d’octubre del 2010

ELS GUANYADORS DELS PREMIS LITERARIS D'ALELLA 2010



(Aquest any, junt a Montserrat Abelló i Teresa d'Arenys, he format el jurat del XIV Premi Literari de poesia 'Alella a Maria Oleart').

 

Els Premis Literaris Alella 2010 ja tenen guanyadors

 

El record i reconeixement a Guida Alzina va protagonitzar l'acte de lliurament celebrat aquest dissabte a Can Lleonart.
  
Can Lleonart ha acollit aquest dissabte 23 d'octubre l'acte de lliurament dels Premis Literaris Alella 2010:  Alella a Maria Oleart, Alella a Guida Alzina i Alella a Isidre Pòlit. Uns premis que recorden tres persones que van viure al poble i que van deixar una forta empremta en el municipi. 

El premi de poesia Maria Oleart va ser per Lali Ribera, de Vilassar de Mar, per l'obra Enyors i tornes. Una obra que el jurat va qualificar coma plena de frescor, i desimboltura i va destacar gran domini de l'idioma i de la metàfora de l'autora. Enyors i tornes són poemes que parlen d'amor i recullen instants, sensacions i moments, amb textos breus i d'impacte.
 

Albert Pijuan, de Calafell, va ser el guanyador del premi de contes Alella a Guida Alzina, amb l'obra Un refugi turc. Segons Eduard Miró, membre del jurat, es tracta d'un conte molt ben redactat, molt expressiu, que parla de la calor amb una posada en escena plena de detalls i on els pensaments del protagonista es succeeixen de forma trepidant.
 

El premi de relats curts d'astronomia Alella Isidre Pòlit va recaure en l'obra Darrera nit de Sant Llorenç, de Sílvia Guillamot, un relat molt rodó, amb humor i un cert to cínic, que fa sentir al lector com si estigués en una observació astronòmica, segons Jordi Galbany de l'Agrupació d'Astronomia d'Alella. L'obra es publicarà a la Revista Alella.

Homenatge a Guida Alzina

El record i el reconeixement a la poeta alleneca Guida Alzina va protagonitzar la vetllada literària. El senzill homenatge, en els deu anys de la creació del premi de contes que porta el seu nom, va consistir en una lectura de poemes inèdits de l'autora, la projecció d'un audiovisual sobre la seva trajectòria humana i professional i la interpretació de dos dels seus poemes musicats pel cantant alellenc Narcís Pèrich.
 
ELS PREMIS

XIV edició del premi de poesia Alella a Maria Oleart
Obra premiada: Enyors i tornes.
Autora: Lali Ribera.

X edició del premi de contes Alella a Guida Alzina

Obra premiada: Un refugi turc
Autor: Albert Pijuan.
 
VII edició premi de relats curts d'astronomia Alella a Isidre Pòlit 
Obra premiada: Darrera nit de Sant Llorenç
Autora: Sílvia Guillamot Mañé.



- Foto: Lali Ribera, Albert Pijuan i Sílvia Guillamot Mañé, els guanyadors del certamen.

- Font de l'article: Ajuntament d'Alella.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada