dijous, 7 de juny del 2012

REIVINDICACIÓ D'ANTON ISERN

Aquest diumenge 10 de juny, a les 9'30 del matí, dalt de Burriac, en el marc de la XIII Trobada d'Amics del Castell que es fa a l'emblemàtic monument maresmenc, reivindicaré amb una intervenció la figura del poeta Anton Isern (Alcover, 1883), que va suïcidar-se al castell el dia 3 de juliol de 1906.

Precisament, enguany, Cabrera de Mar ha iniciat un concurs literari –promogut per la Regidoria de Cultura i la Biblioteca Ilturo– que porta el seu nom, després de molts anys que l'obra d'aquest interessant autor  vinculat al municipi quedès en l'oblit.

Durant la meva intervenció al castell explicaré breument la trajectòria literària i vital d'aquest poeta, enterrat al cementiri de Cabrera i el reconeixement que va tenir per part d'intel·lectuals de l'època, entre ells Joan Maragall, el Grup Modernista de Reus o l'occità Frederic Mistral (Premi Nobel).

Isern, de qui llegiré alguns poemes, va ser definit com "poeta pagès,", "poeta camperol" o "poeta salvatge", per l'energia tel·lúrica dels seus versos i una vida intensa que el van dur a un final tràgic.

Més informació a:

http://www.fburriac.blogspot.com.es/

SI TU VOLS, DEMÀ POT SER UN GRAN DIA...



T'esperem 
a la Biblioteca 
Martí Rosselló (BMR) 
de Premià de Mar a les 20h.