dijous, 3 de gener del 2013

‘L’EMPAITAGRILLS I LA NOIA DE LA LLUNA’, de Josep Francesc Delgado


Edicions del Roure de Can Roca és una proposta que a poc a poc s’ha anat fent el seu espai (www.rouredecanroca.cat) dins l’edició d’obres literàries en català.

Pocs títols però seleccionats amb cura, gota a gota, treballats al detall específicament i contemplant-ne, alhora, les possibilitats didàctiques, per aportar obres literàries i qualitatives al lector exigent, amb totes les garanties, amb aclariments de paraules difícils i els afegits d’informació necessaris i útils a l’abast sobre l’autor.

El darrer títol que m’he llegit d’aquest segell editorial pertany a la col·lecció Barba negra i és la reedició adaptada als temps actuals de L’empaitagrills i la noia de la Lluna, de Josep Francesc Delgado (Premi ‘Guillem Cifre de Colonya, 1994).

Novel·la breu pensada per a un públic lector a partir de 10 anys, però que poden llegir amb tota tranquil·litat persones de major edat.

Una història senzilla i emotiva que ens acosta al món dels pescadors menorquins, un món que va viure l’autor quan era infant, els anys 60 del segle XX.

Relat que parla dels valors com l’amistat, la solidaritat, l’agraïment, la bondat i la importància de tenir la consciència tranquil·la, on el llegendari i el real s’hi entrellacen amb una finor zen, una trama depurada amb perfils psicològics de llarg abasts obtinguts a partir de la mínima economia expressiva. Què més es pot demanar en temps de l’abassegament audiovisual?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada